Akadálymentesítési beállítások

Házi Segítség nyújtás linkje
Szociális étkeztetés formanyomtatvány leírása
Idősek nappali ellátása formanyomtatvány megnyitása
Család- és gyermekjóléti szolgáltatással kapcsolatos információk

A Balatonlellei Közös Család és Gyermekjóléti Szolgálat a 2023-as évben csatlakozott az Országos Gyalogló Idősklub hálózathoz.

Az OGYIK szabadidős kezdeményezésként működik, melynek országos szervezését Monspart Sarolta világbajnok tájfutó, a Nemzet Sportolója, az Idősek Tanácsának tagja kezdeményezte. Munkásságát, emlékét megőrizve folytatják volt munkatársai tovább a hálózat építését.

„A gyaloglás nem más, mint járás, csak nagyobb mozgássebességgel. Nem séta, hanem sietősebb, lendületesebb léptek, ahol a gyorsabb lábmunkát erőteljesebb karmunka kíséri.
A gyaloglóhálózat kiépítését az a gondolat vezérelte, hogy minden 60 év feletti idősödő személy a lakóhelye közelében találhasson szervezett gyaloglóközösséget.”-ahogy a szervezők fogalmaznak.

Monspart Sarolta hivatásának tekintette az idősek egészséges életmódjának, rendszeres testmozgásának előmozdítását. Az Idősklub-hálózatnak immár több mint száz klubja működik országszerte.

A klubhálózat – amellett, hogy az aktív időskort, az egészség megőrzését, a testmozgás örömét és a kortárs kapcsolatok erősítését szolgálja – lehetőséget ad arra is, hogy egy jól kommunikálható, másoktól eltérő módon az idősekről pozitív képet bemutató, nem utolsó sorban a fiatal generációknak is jó példát mutató program kerüljön az érdeklődés középpontjába. Az elképzelések szerint a hálózat programja később a gyalogláson túl más, időseknek szóló tevékenységekkel, szolgáltatásokkal (pl. meridiántorna, tánc, nordic walking, ismeretterjesztés, egészségszűrés) is kiegészülhetne.

Szeretettel várjuk Balatonlelle sétálni vágyó időseit június hónapban is sétáinkra!

2023. június 2. napján reggel 9 órakor és június 16. napján reggel 9 órakor Intézményünkbe (Blelle, Kossuth L. u. 85.) hogy rövid sétát tegyünk városunkban!

                                                                                                  Glück Éva
intézményvezető