Akadálymentesítési beállítások

Házi Segítség nyújtás linkje
Szociális étkeztetés formanyomtatvány leírása
Idősek nappali ellátása formanyomtatvány megnyitása
Család- és gyermekjóléti szolgáltatással kapcsolatos információk

Intézményünk egyéb szolgáltatási közé tartozik az Adományozás, amin azt jelenti, hogy adományok gyűjtése és közvetítése is feladatkörünkbe tartozik a lakosság körében.

A korábbi évekhez hasonlóan az adományok fogadása és szétosztása az elmúlt évben is folyamatos volt a Szolgálatot felkereső, és erre igényt tartó kliensek részére (tartós élelmiszer, ruha, bútor, játék, és egyéb használati tárgy).

A tavalyi évben az ellátott területeink mindegyikén tartottunk ruhabörzét.

Ennek keretében jó állapotban lévő elsősorban felnőtt, gyermekruhákat, bútorokat, játékokat, írószereket tudtunk a megélhetési gondokkal küzdő családok részére eljuttatni a helyi önkormányzatok segítségével.

A Magyar Élelmiszerbankon keresztül megkötött megállapodások során az Aldi és a Tesco üzletektől folyamatosan kaptunk tartós élelmiszert, pékárut, amit az ellátási területeinken a családsegítő kollégák osztottak szét.

A Magyar Élelmiszerbankon keresztül alkalmanként pályázat kerül meghirdetésre, tartósélelmiszer, irodabútor tárgyban.

A hagyományos jelleggel megtartott Gyermekek Karácsonya rendezvényünket a 2022-es évben a rezsihelyzet miatt nem személyes jelenléttel tartottuk.  A helyi egyházakkal karöltve Cipősdoboz akciót hirdettünk, melyre szépszámmal érkeztek csomagok. Az ajándékok készítése során kértük az adakozókat, hogy vegyék figyelembe a gyermekek nemét és korát, a csomagok az édesség és gyümölcs mellett műszaki cikkeket, írószereket, könyvet tartalmaztak. A gyermekek részére családsegítőink az otthonukban adták át a csomagokat. Sokuknak ez az egyetlen lehetőségük a karácsonyi ajándékhoz jutásra, ezért ezt a feladatot mindig nagyon várjuk.

Képgaléria képeit linkre kattintva megtekintheti.